Un Pla Jove per a tot Menorca


El Pla Menorca Jove ja ha finalitzat el procés participatiu, s'estan duent a terme les tasques de redacció final que serà revisada per la comissió tècnica per a la seva aprovació definitiva.

Si vols fer arribar-nos suggerències o aportacions que creus interessants pots fer-nos arribar les teves propostes al correu electrònic menorcaesjove@cime.es.
COMISSIÓ INTERINSTITUCIONAL I COMISSIÓ TÈCNICA

El Pla Menorca Jove és un projecte de tota l'illa de Menorca i necessita la participació conjunta de l’Administració insular, municipal i balear, ja que les actuacions del Pla Menorca Jove són multidireccionals.

Per açò s’han creat dues comissions dins el procés de participació del Pla Menorca Jove:

Comissió Interinstitucional. Comissió que representa totes les institucions de l’illa amb la participació de l’Administració del Govern de les Illes Balears.

Comissió Tècnica. Comissió de tècniques i tècnics designats a la Comissió Interinstitucional que té com a objectiu fer el seguiment tècnic de la fase del procés participatiu i juntament amb la resta d’agents implicats ha d’aprovar i validar el Pla Menorca Jove.AGENTS SECTORIALS QUE S’INCLOUEN DE FORMA ACTIVA EN EL PROCÉS PARTICIPATIU

Amb la participació jove i la participació de l’Administració pública, s’inclouen en el procés participatiu tots els agents socials que complementen finalment una participació global de l’illa de Menorca: sector empresarial, sector de la salut, sector esportiu, sector social, sector educatiu i cultural.PROCESSOS DE PARTICIPACIÓ JA FINALITZATS                                            

TAULES TEMÀTIQUES

S'han dut a termes cinc taules temàtiques amb una participació de 180 assistents.

TAULA DE CREIXEMENT PERSONAL. S'han tractat qüestions com habitatge, família, emancipació, visió del jovent menorquí dins el seu desenvolupament en edat jove.

TAULA D'OCUPACIÓ – FORMACIÓ. S'han tractat qüestions relacionades amb ocupació, formació i educació.
TAULA D'OCI I TEMPS LLIURE. S'han tractat qüestions d'oci i temps lliure i cultural, de la defensa de la llengua catalana i la promoció dels joves artistes de Menorca, i  turisme juvenil.


TAULA DE SALUT. S'han tractat qüestions sobre salut, esports i tots els hàbits que assegurin una ciutadania més sana des del punt de vista físic, psicològic, mental i emocional.
TAULA DE PARTICIPACIÓ. S'han tractat qüestions sobre l'associacionisme, la participació, la cooperació internacional i  polítiques del futur.


ENQUESTES

1250 joves han emplenat enquestes dirigides a diferents franges d'edat, dels 14 als 18 anys i dels 19 als 30 anys.VISITES I DEBAT EN INSTITUTS.

150 alumnes han participat en tallers de debat on han identificat dificultats i avantatges com a joves i mesures necessàries per a  la gent jove. 

Si vols seguir participant envian's un correu a menorcaesjove@cime.es


 
Compartir
CIME
Menorca es jove - Joventut i participació