Un Pla Jove per a tot Menorca


El Pla Menorca Jove està en fase de desenvolupament del procés participatiu, fruit del qual es redactarà el propi Pla, i necessita la participació de tots els actors implicats, principalment dels joves i les joves de Menorca com a principals protagonistes però també dels diferents agents sectorials i totes les institucions de Menorca que han de tenir veu i participació activa en tot el procés.


Els actors implicats en el procés participatiu són:ELS JOVES I LES JOVES.

Els joves menorquins i les joves menorquines són les veus que han de configurar el Pla Menorca Jove, de forma individual o a través de les entitats juvenils existents o d'altres entitats amb presència de joves.

El Consell de Joventut de Menorca, grup de treball i debat que actualment està en procés de reinstauració, serà un dels òrgans de gestió del Pla Menorca Jove.

https://www.facebook.com/groups/1301440363264355/?fref=tsCOMISSIÓ INTERINSTITUCIONAL I COMISSIÓ TÈCNICA

El Pla Menorca Jove és un projecte de tota l'illa de Menorca i necessita la participació conjunta de l’Administració insular, municipal i balear, ja que les actuacions del Pla Menorca Jove són multidireccionals. Per açò s’han creat dues comissions dins el procés de participació del Pla Menorca Jove:

Comissió Interinstitucional. Comissió que representa totes les institucions de l’illa amb la participació de l’Administració del Govern de les Illes Balears.

Comissió Tècnica. Comissió de tècniques i tècnics designats a la Comissió Interinstitucional que té com a objectiu fer el seguiment tècnic de la fase del procés participatiu i juntament amb la resta d’agents implicats ha d’aprovar i validar el Pla Menorca Jove.AGENTS SECTORIALS QUE S’INCLOUEN DE FORMA ACTIVA EN EL PROCÉS PARTICIPATIU

Amb la participació jove i la participació de l’Administració pública, s’inclouen en el procés participatiu tots els agents socials que complementen finalment una participació global de l’illa de Menorca: sector empresarial, sector de la salut, sector esportiu, sector social, sector educatiu i cultural.MODALITAT DE PARTICIPACIÓ. TRIA LA TEVA                                            

Pots enviar-nos un correu electrònic a menorcaesjove@cime.esTAULES TEMÀTIQUES

Pots participar a les cinc taules temàtiques. Participa a totes o les que t'interessin més.

Tens cinc taules temàtiques on pots participar:

TAULA DE CREIXEMENT PERSONAL. Necessitam la teva opinió i la teva aportació en qüestions com habitatge, família, emancipació, visió del jovent menorquí dins el seu desenvolupament en edat jove. Opina sobre tot el que t'afecta com a jove i com a persona de ple dret.
TAULA D'OCUPACIÓ – FORMACIÓ. La teva opinió i la teva aportació és important en qüestions relacionades amb ocupació, formació i educació.
TAULA D'OCI I TEMPS LLIURE. Jove, has de ser el responsable de l'oferta d'oci i temps lliure i cultural, de la defensa de la llengua catalana i la promoció dels joves artistes de Menorca, i tractarem el turisme juvenil que volem.


TAULA DE SALUT. La veu del jovent ha de guiar-nos en les actuacions sobre salut, esports i tots els hàbits que assegurin una ciutadania més sana des del punt de vista físic, psicològic, mental i emocional.
TAULA DE PARTICIPACIÓ. La gent jove ha d'incentivar l'associacionisme, la participació, la cooperació internacional i acabar essent la responsable de dissenyar les polítiques del futur.


ENQUESTES

Dona'ns la teva opinió i les teves aportacions en tots els temes que t'afecten o interessen: feina, una casa per viure, estudis, oci, viatjar, salut, esport, cultura...

Contesta des de del teu ordinador o del dispositiu mòbil de forma ràpida les enquestes, que anirem penjant al portal web menorcaesjove.cime.es.CONCURS DE PROPOSTES

Si estàs escolaritzat a algun centre educatiu o formes part d'una entitat juvenil, podeu participar en el concurs de propostes pel Pla Menorca Jove!, el centre o entitat premiada mitjançant sorteig podrà fer ús de forma gratuïta fins el 31 de maig de 2018 de nits a una instal·lació juvenil. El concurs de propostes consisteix en crear un document anomenat DAFO.

El DAFO que heu de crear és, partint d'un anàlisi i les reflexions sobre tots els aspectes que influeixen en el creixement i desenvolupament d'una persona (habitatge, emancipació, salut, oci, família, esports, formació, ocupació, etc), i indiqueu: les debilitats i mancances que existeixen o que es pot trobar una persona jove,  les amenaces que el jovent pot trobar-se si no es posa solució a la debilitat o amenaça, les fortaleses i avantatges es poden trobar en el jovent i quines oportunitats es poden donar.

Animau-vos a participar i que el vostre centre i/o entitat guanyi dues nits a una instal·lació juvenil!

Feu-nos arribar la vostra inscripció a: menorcaesjove@cime.es

PARTICIPA. EL TEU FUTUR I EL FUTUR DE TOTS DEPÈN DE TU

 
Compartir
CIME
Menorca es jove - Joventut i participació